2014. április 1., kedd

Így varrnak ők


Mutattam már a blogomon a lányaim műveit korábban is: Viola "vonalhímzését" (tulipános és házikós) és Emma keresztszemesét. Most Danánál láttam éppen tippet, hogy mit varrasson az ember a gyerekekkel, és mivel Vandának következett a születésnapja, adta magát az ötlet, hogy Emma és Viola varrjon neki valamit ajándékba.
Úgy kezdtük, ahogy a nagy könyvben meg van írva: mindenki megcsinálta a saját "szabásmintáját" avagy sablonját, ahogy tetszik.


Beszéltünk a rétegekről, hogy a szárnyakat ill. a sárga szívet kell először felvarrni, és csak utána lehet összevarrni a két fő darabot.
Az anyag és a cérna színösszeállításáról is volt szó: Viola dísznek is szánta a varrást, így eltérő színnel varrta körbe a szíveket, Emma nem akarta, hogy látszódjon a varrás, ezért ő az anyaggal megegyező színű cérnát használt.


Mielőtt teljesen körbeértek volna a varrással, vatelinnel kitömtük a figurákat.

Vanda is szeretett volna varrni, neki eszembe jutott az a módszer, amit Ashleynél láttam a make it and love it-on. Mivel műanyagtányérom továbbra sincs, viszont van papírtányérom (advent idején festettek rá), azt vettem elő. Megbeszéltük, hogy milyen formát akar, kilyuggattam a tányért, ő meg szépen kivarrta. Ilyen lelkesen csinálta:

 

Kettőt is varrt, de a Papának szántat olyan jó titkos helyre tette el, hogy nem találja, így csak a Mamáét tudtam lefényképezni:


Ugye mindenki egyből felismerte a mintát? Azt mondta, hogy körhintát szeretne varrni rá :-)

Az áprilisi Praktika magazinban láttam ilyen "madzagképet" (nem tudom, mi a pontos neve), megmutattam Emmának, és ő is csinált egy tányért:

Ő szerencsére a lyukakat is megcsinálta magának.

Hátulról ilyenek:


2 megjegyzés:

  1. Hú, de ügyesek! Én biztos nem tudnék ilyen szépeket csinálni! :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a nevükben.
      Azért én bízom benned Juditka, muszáj, hogy tudj ilyet, különben hogy tanítod majd meg a gyerekeidnek? ;-)

      Törlés