Tervezem, hogy tényleg sütünk mézeskalácstojást idén is. Főleg, hogy Viola sokat emlegeti, hogy valamelyik ovistársa tejszínhabbal ette állítólag a mézeskalácsot, és ő is szeretné megkóstolni úgy. Szóval ideje mézeskalácsot sütni. De hogy ne csak én süssem, a díszítésnél szerintem azt fogjuk csinálni, mint amit karácsonykor. Ezért mutatom a karácsonyi mézeskalácsainkat, ha nem is annyira aktuálisak. Bár ahogy a a kiválasztott képeket elnézem, nincs is köztük karácsonyi motívum, úgyhogy jöhetnek nyugodtan.
Na, tehát cukros tojásfehérje helyett magok. Bekenjük a még nyers mézeskalács tetejét tojással és magokat teszünk rá dísznek, megsülve a magok is sokkal finomabbak. És bár a cukros-tojásfehérjéshez képest merésznek tűnhet az ízkombináció, egyáltalán nem az: nagyon finom a mézeskalács tökmaggal, napraforgómaggal, szezámmaggal! Volt most egy kis szeletelt mandulám is, úgyhogy az is került rá.
Ezeket csináltuk a célból, hogy a fára lógassuk:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése